
Witte Druiven
Vermentinu : Bekend als “Rolle” of “Vermentino” op het Franse vasteland, maar ook als “Malvoisie” op Corsica, is het de belangrijkste witte druivensoort van het eiland. Hij geeft een grote variëteit aan stijlen aan de wijnen, van levendig met uitgesproken citrusaroma’s tot een rijkere, vettere stijl wanneer er hout wordt gebruikt bij de vinificatie. Wanneer de druif perfect rijp geoogst wordt op kalkrijke bodems, levert hij heerlijke wijnen met een uitstekende mineraliteit en goede zuren op.
Bianco Gentile : Dit is het Corsicaanse druivenras bij uitstek, waarvan de volle wijnen soms een gebrek aan zuren hebben. Deze druif heeft een lage opbrengst en moet op het juiste moment geoogst worden om evenwichtige wijnen te produceren..
Genovese : Een oude druivensoort uit de Genuaanse regio, vlak bij Cap Corse. Hij produceert volle, goudgele droge witte wijnen met goede zuren. Voorlopig blijft deze druif erg betrouwbaar.

Rode Druiven
Niellucciu : In corsica met bijnaam “Petit et Noir”, de meest aangeplante rode druivensoort van het eiland. Men denkt dat het een neef/kloon is van de Toscaanse Sangiovese. Op Corsica produceert hij echter heel andere wijnen, met aroma’s van leer, truffels en zwarte olijven, vaak met een bloederige, bijna dierlijke toets. In de mond zijn de wijnen gestructureerd, tanninerijk en hebben ze goede zuren. De kwestie van rijping op hout is vaak onderwerp van discussie geweest op Corsica. Het lijkt erop dat vatrijping de tannines verzacht en het rijpingspotentieel van Nielluciu verbetert. De beste wijnjaren leveren complexe wijnen op die tijd in de kelder nodig hebben.
Sciaccarellu : Een ‘knapperig’ druivenras, uniek voor Corsica. Dit druivenras heeft een dunne, fragiele schil en moet perfect rijp geoogst worden. Hij produceert lichtgekleurde wijnen met een vrij hoog alcoholgehalte. De neus is vaak bleek en onthult aroma’s van wrang rood fruit (framboos, aardbei) en kruiden (peperig bouquet). In de mond zijn deze wijnen gulzig en fruitig, delicaat en complex, en doen ze denken aan Bourgogne of noordelijke Rhône met tijd en evolutie. Deze druif doet het bijzonder goed in de appellation Ajaccio op granietbodems.
Minustellu : Deze druivenvariëteit met dikke schil, die Graciano wordt genoemd in de Spaanse Rioja-regio, heeft veel zon nodig om voldoende rijp te worden. Op Corsica produceert hij zeer aromatische wijnen met zwart fruit en geuren van maquis, arbutus, tijm en salie. In de mond heeft hij kracht, tannines en een relatief hoog alcoholgehalte. Dit is een druif voor maaltijdwijnen.
Carcaghjolu neru : Een druivenras met compacte trossen kleine bessen met een dikke schil. Een lage opbrengst is nodig om kwaliteitswijnen te produceren. Donkerkleurige wijnen met aroma’s van zwart fruit, zwarte bessen en pruimen, met toetsen van mokka en inkt. Het heeft goede tannines en medium zuren. Het is een druivenras met een groot potentieel voor kwaliteit. Morescone: Dit is een vrij productieve variëteit die grote druiventrossen produceert met veel sap. Door sommige wijnmakers vergeleken met cinsault, wordt het voorlopig beschouwd als een interessante blenddruif.